martedì 8 aprile 2014

Pasqua, tempo di uova /Easter, time of eggs

La piccola me / 1 inch me

Le scorse due settimane sono volate, con l'avanzare della Primavera e l'approssimarsi della Pasqua.
A dire il vero, il maltempo ha imperversato sino allo scorso venerdì, perciò ho dovuto rimandare a questa settimana le grandi manovre a casa e in cucina!
Le odiate (ma necessarie!) pulizie di Primavera la fanno da padrone col primo sole: ieri ho lottato fino allo stremo con il sofa, per sfoderarlo, lavare tutto e (sigh!) rivestirlo di nuovo della sua fodera...
Perchè spendere un sacco di soldi in palestra per tonificare i glutei, quando puoi semplicemente pulire il divano?! Sono state ore terribili, e oggi mi fanno male dei muscoli che non sapevo nemmeno di avere.
Comunque, ora il divano è come nuovo e posso godermi un po di riposo :-)
Approfitto per procedere con il sorteggio promesso, tra tutti i commenti pervenuti.

***

The last two weeks have flown, with the advance of Spring and the approach of Easter.
To be honest, the bad weather has raged until last Friday, so I had to put in this week the maneuvers at home and in the kitchen!
The hated (but necessary!) Spring Cleaning reign supreme with the first sun: yesterday I struggled until every ounce with the sofa, to unleash it, wash everything, and (yuck) lining it of his coat again ...
Why spend a lot of money at the gym to tone the buttocks, when you can simply clean the sofa?! 
They were terrible hours, and today I have pain in muscles that I did not know I had.
However, now the sofa is like new and I can enjoy a bit of rest :-)
I take this opportunity to proceed with the draw promised among all comments received.


L'ingrediente prescelto, naturalmente, sono le uova: simbolo di rinascita e di vita, cioè l'essenza stessa della Pasqua.
Dopo avere visto questa adorabile confezione di LugartPetit, che non poteva mancare nella cucina del Robin's Nest, ho deciso di acquistarne due, e regalare una di esse ad un fortunato lettore, con la certezza di renderlo felice :-)
Ho stampato tutti i commenti, ed estratto a sorte il vincitore...

***

The ingredient chosen, of course, are the eggs: a symbol of rebirth and life, that is the very essence of Easter.
After seeing this adorable box of LugartPetit, who could not miss in the kitchen of Robin's Nest, I decided to buy two and give one of them to a lucky reader with the confidence to make it happy :-)
I printed all the comments, and the winner chosen at random
is...


Mia cara amica, sono certa che al Mermaid's Cottage, le tue ragazze prepareranno un'ottimo dolce pasquale con queste uova ;-)

***


My dear friend, I am sure that at the Mermaid's Cottage, your girls will prepare an excellent Easter cake with these eggs ;-)
 

Nettles ravioli homemade by me :-)

Grazie a tutti per avere lasciato i vostri commenti: ognuno di essi è stato come un abbraccio affettuoso che mi ha fatto sentire bene :-)
Ho intenzione di colmare con maggiore assiduità, il senso di abbandono che molti di voi hanno lamentato riguardo ai blog.
Naturalmente, dovrò destreggiarmi non poco tra tutte le mie passioni per riuscire a ritagliare tempo per tutto.
I prossimi giorni saranno dedicati alla preparazione dei dolci pasquali, tradizionali della mia terra, ma nel frattempo vi saluto con l'immagine dei ravioli alle ortiche, timo e ricotta di pecora, che costituiranno la prima portata del pranzo pasquale.
Sono molto orgogliosa di continuare antiche tradizioni culinarie nonostante l'incombenza del terzo millennio!

***

Thank you all for leaving your comments: each of them was like a hug that made me feel good :-)
I'm going to fill with greater assiduity, the sense of abandonment that many of you have complained about the blogs.
Of course, I'll have to juggle more than a little of all my passions to be able to cut out time for everything.
The next few days will be devoted to the preparation of Easter cakes, traditional of my land, but in the meantime, I greet you with a picture of the ravioli with nettles, thyme and sheep ricotta, which will be the first course of the Easter lunch.
I am very proud to continue the ancient culinary traditions despite the incumbency of the third millennium!


20 commenti:

  1. Oh Flora how wonderful!! I am so happy :) The eggs are amazing and will be absolutely perfect in Mermaid's Cottage, thank you so much!! What a wonderful prize!!
    I wish I was coming to your house for Easter lunch :) The ravioli look and sound delicious and I adore cake :)
    Thank you so much for this wonderful prize and for making me happy :) Love and hugs ♥ Vicky ♥

    RispondiElimina
  2. Complimenti alla vincitrice per lo stupendo premio che hai offerto.

    Buona Pasqua!

    RispondiElimina
  3. Hi Flora! beautiful post, I really like your Cottage, and the eggs look fantastic.
    Big hugs
    Magda

    RispondiElimina
  4. Ciao Flora! First of all my congratulations to Vicky, I have read she is over the moon, enjoy it, dear Vicky :D! Flora, thank you for the chance...
    Your ravioli looks delicious, personally I am a big fan of the Italian kitchen :D!!
    I hope your painful muscles will get better soon.
    Un abbraccio, Ilona

    RispondiElimina
  5. Grazie per la bella opportunità.....
    Un bacio
    Patty

    RispondiElimina
  6. Gracias por ese bonito regalo que has ofrecido y felicidades a Vicky

    RispondiElimina
  7. Dear Flora!
    It's impossible not to laugh whenever you write something. And you have a huge heart!
    Thanks for being as you are, special, kind and caring ...
    Congratulations to the winner .... a lovely gift! lol
    And congratulations to you discover that you have muscles that you did not know you had! hahaha

    Un enorme bacio

    RispondiElimina
  8. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

    RispondiElimina
  9. Mmm, nettles raviola! They look and sound heavenly! I missed seeing you these last couple of weeks, but I'm thrilled to hear that you will be spending more time in blogland, Flora. Thank you so much for your precious comment on my blog today. You are so thoughtful. Congrats to the very lucky winner! xo Jennifer

    RispondiElimina
  10. Wow, ortiche, timo , ricotta.....uhm, io vorrei vincere i tuoi ravioli, cara Flora! Mi devi dare la ricetta! ;-)
    Ma come fai a fare tutto!

    RispondiElimina
  11. Congratulations to Vicky! The eggs are beautiful! I am so glad you are wanting to keep blogging, Dear Flora, it is always a pleasure to see your little people and houses! I know the Real World is demanding.... but we all need some time to escape to our Mini Happy place! I look forward to seeing more of your gorgeous arrangements!

    RispondiElimina
  12. I also Congratulate Vicky! The little carton of eggs will look wonderful in her Mermaid's Cottage! I know that she must be Very Happy! Thanks for the opportunity Flora and for getting to see your wonderful Ravioli!
    YUM! :))

    elizabeth

    RispondiElimina
  13. Wat een lief popje en een hele mooie doos met eieren.

    Groetjes Xandra

    RispondiElimina
  14. Preciosa esta entrada,tus palabras son tan sencillas pero tocan muy hondo en el corazón,se siente una muy identificada,la limpieza de primavera que todas odiamos pero que es tan necesaria,menos mal que es una estación que nos llena de energía con el sol!!!
    Esos raviolis tienen que estar deliciosos!!! Ya nos contarás que dulces son los típicos en tu tierra!
    Las fotos son muy buenas y bien podrían ser de una casa real!!!
    Besos.

    RispondiElimina
  15. I ravioli, voglio i ravioli!! sembrano fantastici !!
    Un abbraccio ed un bacio, Ro

    RispondiElimina
  16. I love that little carton of eggs. It's wonderful. Great post.

    RispondiElimina
  17. Congratulations to the winner. Those eggs are so cute. I saw your previous post and I love your cake preparation. I want to do that in my kitchen. It looks so darn cute!! Happy Easter!
    hugs♥,
    Caroline

    RispondiElimina
  18. Congratulations to Vicky, the eggs will be perfect in her cottage.
    Geneviève

    RispondiElimina
  19. Hello Flora,

    I too have been Spring cleaning and like you I have sore muscles that I did not know that I had. I wish you a Happy Easter and all the best for a sunny and healthy Spring.

    Congratulations Vicky on winning the eggs and carton!

    Jennifer

    RispondiElimina